dinsdag 15 juli 2014

Kruidige Boekweit Pannenkoeken




Zoete pannenkoeken die kennen we inmiddels wel, ik vind het heerlijk als ontbijt. Als avondeten kies ik toch sneller voor iets hartigs, vandaar de keuze voor deze boekweit pannenkoeken, waar verschillende kruiden doorheen zitten. Ik gebruik in dit recept geen ei of melk, maar in plaats daarvan bruiswater (bv spa rood). Door de bubbels blijft het beslag luchtig.

Varieer zelf met de vulling, alleen wat plakjes tomaat en kaas is al lekker, maar wat (bio) gehakt met veel sla en courgette is ook erg lekker!

Dit heb je nodig:
200 gr boekweitmeel
500 ml bruiswater (spa rood)
1 ei
handje peterselie, fijngehakt
1/2 theel. paprikapoeder
snuf cayennepeper
peper, versgemalen
snuf zout
kokosolie om in te bakken

Bereiden
Neem een ruime kom en voeg hier het boekweitmeel en alle kruiden, zout en peper aan toe. Hussel door elkaar en voeg vervolgens het bruiswater en het eitje toe. Mix met een garde tot je een glad beslag hebt.

Laat de kokosolie smelten in de pan en bak hierin de pannenkoeken op matig vuur aan beide zijden gaar. Pas op met het omgooien van de pannenkoek, deze pannenkoeken 'breken' relatief snel.


Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡