zondag 5 januari 2014

Vijgenbloemen met Geitenkaas

Aller eerst wens ik je een heel erg mooi nieuwjaar, waarin al je dromen mogen uitkomen! Ik hoop dat je hele gezellige en warme feestdagen hebt gehad, met lekker eten en genoeg drankjes.

Een aantal weken geleden had ik een Sinterklaas etentje met vriendinnetjes en vooraf aten we verse vijgen, uit de oven, met geitenkaas en parmaham. Alexandra (Ali B) had heerlijk gekookt en we werden echt verwend. Dit gerechtje is op haar voorgerecht geïnspireerd. De parmaham was ik namelijk vergeten te kopen, maar ook zonder is het heerlijk!
Ik heb 3 vijgen per persoon gebruikt, omdat we twee kleine gerechten aten deze avond. Als er nog een hoofdgerecht volgt zijn 2 vijgen per persoon ook voldoende.

De vijgen gaan in de oven, de schil wordt hierbij zacht en kan gewoon gegeten worden, de vijgen dus wel even goed wassen. 

De boodschappen voor dit gerecht heb ik gehaald bij de Landmarkt in Schellingwoude. Als je daar nog nooit geweest bent; ga eens een kijkje nemen! Grote winkel met veel mooie producten.  

Verse vijgen uit de oven met Geitenkaas en Balsamicoazijn

Dit heb je nodig voor 2 personen:

4 - 6 verse en rijpe vijgen, gewassen
2 handjes rucola
100 gr geitenkaas (vers)
handje pijnboompitten
3 takjes tijm
scheutje balsamicoazijn stroop
scheutje olijfolie
zout
peper 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Smeer een ovenschaal in met een beetje olie. Neem de gewassen vijgen en droog deze voorzichtig met een theedoek. Snijd er van bovenaf een kruisje in zodat de vijg als het ware open valt. Snijd niet te ver in!

Leg de vijgen in de ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie. Druppel vervolgens wat balsamicoazijn in de vijgen en bestrooi licht met peper en zout. Rits de tijmblaadjes van de takjes en verdeel over de vijgen.  
Bak ze in ongeveer 10 minuten gaar en warm. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Verdeel de rucola alvast over twee borden en besprenkel met olijfolie. Haal de vijgen uit de oven en leg ze op de bedjes van rucola, verdeel de olijfolie-balsamicodressing uit de ovenschaal over de vijgen. Verdeel de verse geitenkaas over de borden en strooi de pijnboompitten erover.

Het zoete van de Vijgen past perfect bij het zoute van de Geitenkaas
Eet lekker!
Eat well. Love life. ♡ 

1 opmerking:

Dankjewel voor je reactie! ♡