zondag 1 december 2013

Speltscones met Parmezaan & Winterse Kruiden

Hartige miniscones met Parmezaan

Een van de leukste dingen om te doen, in de lange winter weekenden, zijn denk ik wel uitgebreid in de keuken staan, lekkere hapjes maken en met een groep vrienden en familie genieten van wijntjes en al de culinaire verrassingen. Doordeweeks kan ik al uitkijken naar dit soort zondagen, om dan vanaf een uur of 3 aan tafel te gaan en rond 9 uur helemaal voldaan naar bed te gaan. Voor mij zijn dit de beste dagen!

Maak het jezelf niet te moeilijk qua eten, kies voor een grote pan soep met goed brood en daarnaast wat lekkere kleine hapjes. Zoals deze scones! Lekkere kleine broodjes, heerlijk met een beetje boter of wat tomatensalsa.  Ze zijn snel klaar en niet moeilijk te maken, het deeg plakt alleen wel aardig, dus gebruik twee lepels om balletjes te scheppen.

Dit heb je nodig voor 12 mini speltscones:
250 gr speltmeel
1,5 theel. bakpoeder
50 gr parmezaan, geraspt
125 ml water
125 ml melk
30 gr roomboter
1 theel. nootmuskaat
1 snuf cayennepeper
1 snuf paprikapoeder
1,5 theel. zout

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Hussel in een beslagkom alle droge ingrediĆ«nten door elkaar. Laat in een pannetje de boter smelten. Maak een kuiltje in het meel en giet hier beetje bij beetje de melk en boter bij. Roer ondertussen met een lepel of je hand door het deeg.  Giet vervolgens in kleine beetjes het water toe. Maak van het deeg kleine balletjes van circa 3 cm en verdeel deze op de bakplaat. Bak de scones in ongeveer 20 minuten tot ze gaat zijn.

Hartige Speltscones met Parmezaan, Nootmuskaat en Cayennepeper

Geniet van het weekend!
Eat well. Love life. ♡


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡