dinsdag 3 december 2013

Lasagne met Pompoen, Courgette & Geitenkaas a la Lien ♡

Een aantal weken geleden ging ik samen met een groep collega's een weekend naar Parijs. Wat een heerlijke stad blijft het toch en ja we hebben genoten van het heerlijk eten, de verrukkelijke wijntjes en heel veel gezelligheid.

In totaal zijn we nog geen 24 uur in Parijs geweest en hebben we bijna net zoveel tijd (beetje overdreven) in de bus doorgebracht dus dan heb je ineens alle tijd om bij te praten met collega's en zo werd dit recept uitgewisseld, een aanrader volgens Annelien. Dus heb ik deze lasagne afgelopen week zelf gemaakt en inderdaad hij is heerlijk!

Oui oui Paris! ♡
Dit heb je nodig voor 1 ovenschaal:

8 lasagnevellen, volkoren
1 pompoen, in plakken van 1cm gesneden
1/2 courgette, in plakken
150 gr verse geitenkaas
50 gram parmezaan, geraspt
8 roma tomaten

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
1 spaanse peper
kokosolie om in te bakken
peper en zout

Volkorenlasagne met Pompoen, Courgette & Geitenkaas
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Ontvel de tomaten door in de onderkant met een scherp mes een kruisje te zetten en ze vervolgens in een pan kokend water te leggen. Haal ze na 5 seconden uit het water en leg ze in een bakje met koud water. Bij het kruisje waar je de tomaat hebt ingesneden kan je het velletje eraf halen.

Doe een beetje kokosolie in een koekenpan en laat warm worden, bak hierin de ui, knoflook en Spaanse peper tot de ui glazig is. Snijd de tomaten in vieren en doe ze erbij in de koekenpan. Laat op laag vuur ongeveer 15 minuten pruttelen tot je een mooie tomatensaus hebt en breng op smaak met peper en zout.

Neem een overschaal en begin met een laagje tomatensaus, leg hierop een laag pompoen/ courgette, kruimel er wat geitenkaas over. Hierop komen ongeveer 4 lasagnevellen, ze mogen elkaar aan de zijkanten iets overlappen. Herhaal deze stappen en strooi over de bovenkant een laagje parmezaan.
Zet de lasagne ongeveer 40 minuten in de oven, zodat de groenten beetgaar zijn.

Groentenlasagne met geitenkaas

Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡