zaterdag 7 december 2013

Doperwtensoep met Limoncello, Saffraanschuim & Parmezaankoekje

Doperwtjessoep met Limoncello, Saffraanschuim & Parmezaankoekje

Dit lekkere recept voor doperwtjessoep is afkomstig uit de laatste Elle Eten en bedacht door de kookclub Mon Chou Chous. De meiden van deze kookclub hebben de titel 'Kookclub van het jaar 2013' gewonnen en daarmee een artikel in de Elle Eten. Het soepje ziet er super feestelijk uit en is makkelijk te bereiden. Het is een lichte maaltijd, dus hij doet het goed als voor- of tussengerechtje. Misschien een leuk idee voor de komende feestdagen?

Wanneer je de soep door een zeef laat gaan hou je de doperwtenpulp over, gooi deze niet weg, maar vries hem bijvoorbeeld in (heb ik ook gedaan) en gebruik het later in een groentenomelet of om burgertjes van te maken. Het recept voor de doperwtenburgers verschijnt later op de blog.

Heb je limoncello in huis, dan is het heerlijk door de soep, maar wat mij betreft hoef je het niet speciaal voor de soep te kopen. Al is een glaasje limoncello (ijskoud geschonken) wel een fijne afsluiting van een feestelijke avond!

Dit heb je nodig voor 4 personen:
750 gr doperwten, diepvries
1 liter groentenbouillon
1 limoen, rasp en sap
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
15 blaadjes verse munt, gesneden
scheutje limoncello, bij het serveren
scheutje olijfolie

Voor het saffraanschuim:
200 ml melk
mespuntje saffraan

Voor de parmezaankoekjes:
100 gr parmezaan, fijngeraspt


Bereiding

Bak de ui en knoflook in wat olijfolie tot deze glazig worden. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Doe de doperwten erbij en laat het geheel 5 minuten koken. Haal de soep van het vuur, breng op smaak met peper en zout.
Voeg de munt en limoenschil toe en pureer de soep tot een gladde massa. Wrijf de soep met een pollepel door een zeef en voeg daarna het limoensap toe.

Parmezaankoekjes
Zet de oven op de grillstand en laat hem kort voor verwarmen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier reepjes parmezaanrasp neer. Zorg dat ze ongeveer 2 cm breed zijn en 12 cm lang. Zorg dat de kaas gelijkmatig verdeeld is. Bak de koekjes ongeveer 3 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en laat ze vervolgens afkoelen.

Saffraanschuim
Breng in een steelpannetje de melk met saffraan aan de kook, zorg dat de saffraan goed oplost in de melk. Haal even van het vuur om in te trekken en breng vervolgens weer aan de kook. Schuim de melk op met een staafmixer, hou de pan hierbij schuin.

Schep de soep in diepe borden of kommetjes en voeg er een scheutje limoncello aan toe. Schep vervolgens in elk bord wat saffraanschuim. Maak af met een blaadje munt. VoilĂ , heerlijk!


Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡