donderdag 18 april 2013

Noodlesoep met Raapsteeltjes en Citroen- Gembersaus





Er zijn verschillende soorten noodles, ik gebruik graag de biologisch soba noodles, van het merk Lima. Deze bestaan voor een deel uit boekweit en de rest is volkoren tarwe. Deze zijn favoriet omdat ze een lekkere stevige bite hebben en een mooie nootachtige smaak. Ze zijn ook iets bruiner, dan de welbekende eiernoodles.


Toen ik dit recept ging maken, had ik kritisch (en oh zó gezellig :)) bezoek, 2 van mijn beste vriendinnetjes kwamen eten. Het eten viel goed in de smaak, ik dacht dat veel over zou blijven, maar niets was minder waar... 

Het is voorjaar (JA echt!) en dan is het tijd voor raapsteeltjes. Deze bladgroente wordt ook wel bladmoes genoemd en is een echte oer-Hollandse groente. Ze bevatten veel vitamine C, B en ijzer, hartstikke gezond dus.
Vaak worden raapstelen gebruikt in stamppot, maar vandaag dus in een noodlesoep. Het wordt, door het zetmeel van de noodles, een dikke, romige soep.



Dit heb je nodig voor 3 personen:

1 pak Lima Soba noodles (3 porties)
1 bosje raapstelen, gewassen en grof gesneden
1 doosje kastagnechampignons, schoongemaakt en in plakjes
125 gr sperzieboontjes, in 3en gesneden
1 liter groentenbouillon
1 blik kokosmelk
handje cashewnoten
sap van 1/2 citroen
3 tenen knoflook, geperst
1 bosuitje, in ringetjes
1 sjalotje, fijngehakt
2 cm verse gember geraspt
1 rode peper, fijngehakt
peper en zout
scheutje olijf- of kokosolie

eventueel chilipepertjes




Bereiding

Rooster in een koekenpan (zonder olie) de cashewnoten. Zet ze apart in een bakje en bestrooi met wat zout. 

Doe wat olie in een ruime pan en voeg het sjalotje, bosuitje en gember toe. Roer na 3 minuten de knoflook en rode peper erdoor. Wanneer de knoflook lichtbruin wordt kunnen de champignons erbij. Blijf goed roeren zodat er niets aanbakt. Vervolgens gaan de boontjes en raapstelen erbij, schep alvast 2 soeplepels bouillon in de pan en blijf 5 minuten omscheppen.


De rest van de bouillon kan dan erbij, warm op en voeg de kokosmelk toe. Voeg het citroensap toe, samen met wat vers gemalen peper.

Als het geheel kookt, zet de noodles rechtop in de pan, zorg dat ze niet breken. Vanzelf zullen ze, door de warmte, in de pan zakken. Na ongeveer 5 minuten zijn de noodles gaar. Wanneer de soep te dik is, voeg dan nog wat water toe. Schep de soep in kommetjes en verdeel de cashewnoten erover. 







Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡