maandag 11 maart 2013

Indiase Rode Linzensoep





Soms loop je zo'n winkel binnen, waar alles lijkt te kloppen, waar het heerlijk ruikt en waar  het één nog lekkerder eruit ziet dan het andere. Dat krijg ik vaak in de winkel Delicious Food op de Westerstraat (in Amsterdam), deze biologische winkel heeft een breed assortiment noten, zaden, koffie en hele bijzondere olie soorten. De koffiebonen komen hier rechtstreeks van de boer.
Het leuke van deze winkel vind ik dat het echt een familiebedrijf is, met maar één vestiging.
Achterin de winkel is een grote keuken waar verschillende home made producten vers bereid worden en vervolgens verkocht worden, zoals de heerlijke carrot cake. 

De ingredienten voor deze stevige Indiase rode linzensoep heb ik hier gehaald, ga er ook eens een kijkje nemen! 
Vandaag dus een stevige linzensoep die perfect als hoofdgerecht gegeten kan worden. Het bevat goed veel vitaminen en hij smaakt ook nog eens super!


Dit heb je nodig voor 4 kommen:

175 gr rode linzen
4 stengels bleekselderij, gesneden
4 grote wortels, in blokjes
1 liter groentebouillon
1 prei, in ringen
4 eetlepels Griekse yoghurt
1 theelepel kurkuma
1 theelepel paprika poeder
1 Spaanse peper, fijngesneden
1 bosje koriander, fijngesneden
1 takje rozemarijn

1 ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, geperst
olijfolie
peper en zout







Bereiding

Doe wat olie in een ruime pan met dikke bodem en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de knoflook, prei, wortels, bleekselderij en Spaanse peper toe. Roer door en bak het ongeveer 5 minuten. Bak daarna de linzen kort mee en doe de kurkuma, paprikapoeder en koriander erbij. 

Voeg de bouillon toe en het takje rozemarijn en laat de soep ongeveer 15 minuten pruttelen tot de linzen gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer. Dien op in kommen en schep een eetlepel Griekse yoghurt in het midden. 




Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡