vrijdag 25 januari 2013

Pikante groenten...

Salade van gegrilde groenten met harissa dressing

Dit is een simpele lauwwarme salade met gegrilde courgette en aubergine. De dressing maakt het geheel helemaal af en is net iets anders dan we gewend zijn.
De combinatie van zoet en pittig, met de gegrilde groenten is heerlijk! 

Maak er een maaltijdsalade van door er couscous of quinoa bij te eten.


Dit heb je nodig:

Aubergine, in pakken van 1 cm
Courgette, in plakken van 1 cm
Rode ui, in dunne ringen
Sesamzaadjes, 1 eetlepel
Pijnboompitten, 2 eetlepels
Harissa, 1 theelepel
Agave siroop, 1 eetlepel
Peterselie, fijn gesneden
Olijfolie, flinke scheut
Kokosolie
Peper
Zout

Bereiding

Neem de gesneden courgette en aubergine en bestooi met zout. Laat ze in een zeef uitlekken, zodat ze zoveel mogelijk vocht verliezen.






Leg de gesneden ui ringen in een ruime kom en voeg hier zeezout en azijn aan toe. Laat een aantal minuten staan, zodat de ui ringen zachter worden.

Maak vervolgens de dressing door de peterselie, harissa, agavesiroop, olijfolie, sesamzaadjes en wat zout te mengen.





Zet een grillpan op het vuur en laat een ruime theelepel kokosolie smelten. Wacht tot het goed warm geworden is en leg vervolgens de groenten in de pan. Laat de groenten zoveel mogelijk stil liggen, zodat er mooie grill strepen op komen te staan. 
Dit duurt ongeveer 5-10 minuten, draai halverwege om.
Rooster in de tussentijd de pijnboompitjes.

Leg de groenten op een mooie schaal, verdeel de rode ui en de pijnboompitjes erover. Schep vervolgens de dressing erop. Voilà!






Eet lekker!


2 opmerkingen:

  1. Ziet er mooi uit en zal ook zeker lekker zijn heb dit recept mee genomen in de "Etenstijd" http://paper.li/hprins/1362305198# alleen al omdat je er ook harissa in gebruikt http://delevie.nl/product-categorie/harissa/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi! Bedankt voor de reactie! Ik ben niet bekend met 'Etenstijd', maar ik ga gelijk eens kijken.

      Groet, Martine

      Verwijderen

Dankjewel voor je reactie! ♡