maandag 4 maart 2013

Bloemkool Frittata uit de oven

Lekker makkelijke hap, als lunch of diner, perfect als je weinig tijd hebt.
Uitgebreid boodschappen doen? Niet nodig, aangezien je de meeste ingrediënten wel in huis hebt. Dit is weer een goed voorbeeld van een 'leftover' gerecht, omdat je kan variëren met de groenten die je gebruikt. 
Ik had nog wat babyspinazie en prei liggen, dus die zijn er samen met wat bloemkool in gegaan. Champignons, vlees, vis, alles kan je erdoor doen. Laat me vooral weten wat jouw favoriete frittata is, onderaan elk bericht kan je een reactie achterlaten!




Frittata bereid je normaal door het eimengsel eerst in een pan op het vuur te garen en vervolgens de laatste 10 minuten in de oven te zetten.

Aangezien ik geen ovenbestendige koekenpan heb en ik geen held ben in het 'omgooien' van een ei of pannenkoek, heb ik ervoor gekozen om de frittata in een ovenschaal te garen.

Deze frittata is lekker met een frisse, groene salade!

Dit heb je nodig:

6 eieren

2 eetlepels creme fraiche
prei, in ringen
1 kleine bloemkool, in roosjes
babyspinazie, 2 handen vol
2 tomaten, in blokjes gesneden
peterselie, fijngehakt
75 gr oude kaas, geraspt
Eetlepel pitjesmosterd
olijfolie
zout
peper





Bereiding


Verwarm de oven voor op 180 graden.

Breng een pan water aan de kook en doe de bloemkoolroosjes erin. Laat ongeveer 5 minuten koken tot ze beetgaar zijn. Giet af en bak ze vervolgens samen met de prei, tot ze een kleurtje krijgen in een koekenpan, dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg de spinazie later toe en bak even mee.




Doe de eieren met de creme fraiche, mosterd en wat peper en zout in een kom en meng het goed met een garde. Zorg dat er geen klontjes creme fraiche in je mengsel zitten. Vervolgens kan 2/3 deel van de kaas en de peterselie erbij, roer nogmaals door.


Vet een ovenschaal in, daarna kunnen de groenten, tomatenblokjes en het eimengsel erin. Zet ongeveer 15 minuten in de oven tot het gaar en goudbruin is. Strooi halverwege de rest van de kaas erover.






Eet lekker!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡